fbpx

2 Metode si trucuri pt vopsitul oualor de Paste

Anul acesta sărbătoarea Paștelui vem multe restricții impuse ,dar ne adaptam vremurilor prin diferite metode . Legendele creștine leagă simbolul ouălor roșii de patimile lui Isus . O credinta din Bucovina afirmă că oul roșu este apărător de diavol .

Metode si trucuri pt vopsitul oualor de Paste

Metode

Timpul de fierbere il decideti voi ,in functie cum doriti sa fie .   FOARTE IMPORTANT – când vrei să vopsești natural, să folosești ouă albe (altfel nu-ți ies).Nu se folosesc oua luate direct din frigider si puse in apa clocotita pentru ca se creapa coaja .De preferat lasate 30 min la temperatura camerei apoi puse la fiert.

Metode

Cea mai simpla dintre metode si folosita de majoritatea este vopsitul oualor de Paște cu vopsea din comerț.La acest gen de vopsire Ca sfaturi generale, îți recomand să adaugi într-un vas înalt vopseaua și ulterior oțetul, acesta din urmă având rolul de la intensifica culoarea și a o fixa mai bine pe ou.

Metode de Oua vopsite traditional :

  • Ouă roșii vopsite cu sfeclă– Pune sfecla într- o cratiţă mică, adaugă ouăle fierte, apoi mai pune un strat de sfeclă şi peste ele. Pentru fixarea culorii adauga două linguri de oţet .
  • Ouă vopsite cu ceapă roșie– Pentru a obtine oua galbene sau portocalii, folositi foite de ceapa galbena . Se ia o oala mare, în care se pune apa, se adauga foile de ceapa puse într-un tifon si cele doua linguri de otet si se lasa sa fiarba pâna se coloreaza apa.
  • Oua vopsite cu pliculete de ceai verde– Se iau şapte pliculeţe de ceai verde care se fierb timp de 5 minute în 600 ml de apă şi o lingură de oţet.
  • Oua vopsite cu şofran– Într-o cană cu apă fiartă, adaugă o linguriţă de turmeric şi o jumătate de linguriţă de oţet. Vei optine o culoare galbena.
  • Oua vopsite cu oţet şi cafea– intr-o cană cu apă fiartă, adaugă o lingură de cafea instant şi o jumătate de linguriţă de oţet. Vei optine o culoare maro.
  • Oua vopsite cu frunze de spanac – Se iau 3 frunze de spanac care se fierb timp de 5 minute în 600 ml de apă şi o lingură de oţet Vei optine o culoare verde.

În plus, dacă vrei să fii creativ/ă, atunci poți pune și frunze sau flori pe ou pentru a avea modele .După ce le vopseşti, şterge-le cu un şerveţel îmbibat în ulei, pentru a le da strălucire.

Facebook Comments