fbpx

Top 10 curiozitati pe care nu le stiai

Va prezentam mai jos un Top 10 curiozitati incredibile din lumea in care traim.

Cu aproximativ 200 de țări și peste 7,5 miliarde de oameni, lumea este plină de oameni, locuri și lucruri interesante, distractive și fascinante.

De exemplu stiati ca :

1 Coreea de Nord și Cuba sunt singurele locuri în care nu puteți cumpăra Coca-Cola.
curiozitati

2 –Cel mai tare ardei iute din lume este atât de iute încât te-ar putea ucide.

curiozitati

3-Cel mai lung loc de top de pe planetă are 85 de litere.

curiozitati

4-În fiecare secundă, se nasc patru copii pe pe planeta noastră. Fa putin matematica si vei afla ca inseamna ca sunt aproximativ 250 de nasteri in fiecare minut, 15.000 in fiecare ora si 360.000 in fiecare zi.

curiozitati

5-Pe Pământ există în jur de 4 cvadrilioni de bacterii.Nu toate bacteriile sunt rele. De fapt, unele dintre aceste celule biologice itetive sunt de fapt bune pentru noi și ajută lumea în moduri diferite și complexe. Și asta este frumos de știut, având în vedere că există aproximativ 4 cvadrile miliardele de bacterii individuale pe planeta noastră, conform NPR .

curiozitati

6-Muhammad este considerat cel mai popular nume din lume.Potrivit Independent , aproximativ 150 de milioane de bărbați și băieți din întreaga lume împărtășesc acest nume. Popularitatea se datorează unei tradiții musulmane de a numi fiecare fiu întâi născut după profetul islamic.

curiozitati
curiozitati

7-Cea mai scumpă monedă din lume a fost vândută cu peste 7 milioane de dolari.Double Eagle din 1933 era o monedă americană de 20 de dolari din aur, care nu a intrat niciodată în circulație. Câteva dintre monede au fost făcute, dar majoritatea au fost distruse – au fost salvate pentru nouă, care s-au presupus furate de lucrătorii americani. 

După ani în care a circulat pe glob și a căzut în mâinile câtorva proprietari notabili – inclusiv regele Egiptului – una dintre monede a fost scoasă la licitație la Sotheby’s în 2002, pentru o sumă uimitoare de 7.590.020. Asta a făcut cea mai scumpă monedă vândută vreodată la licitație.

curiozitati

8-Se estimează că Suedia are mai multe insule decât oricare altă țară.Cu 221.800 de insule, se crede că Suedia are mai multe insule decât oricare altă țară din lume. Doar aproximativ 1.000 sunt locuite.

9-Există un site web care urmărește populația lumii în timp real.Începând cu anul 2019, populația umană totală este estimată la peste 7,7 miliarde de persoane. Și dacă doriți să urmăriți acea creștere în timp real, puteți să urmariti acest site  ceasul populației mondiale , care arată ridicările și coborârea pe măsură ce bebelușii se nasc și alte persoane mor. De asemenea, puteți vedea populațiile actuale din diferite țări, inclusiv China (1.420.000.000+), India (1.368.000.000+) și SUA (329.000.000+).

curiozitati

10-Toate furnicile de pe Pământ cântăresc la fel de mult ca toți oamenii.Populația totală de oameni care sunt în viață pe Pământ nu a lovit nici măcar 8 miliarde. În același timp, există 10 furniluri individuale (10.000.000.000.000.000) care se înghesuie în fiecare moment. Potrivit prezentatorului de animale sălbatice Chris Packham , care a apărut pe BBC , atunci când a fost combinat, toate furnicile acestea ar cântări aproximativ la fel ca noi toți oamenii.

sursa

Lumea in care traim e plina de lucruri fascinante. Nu o sa le putem stii niciodata pe toate si mereu avem ceva nou de invatat.

Daca ti-a placut articolul distribuie mai departe 👇👇👇

Rochii pe alese 🔰🔰🔰

Citeste si 🔰🔰🔰🔰

antrax aparate in bucatarie aria51 arma bacteriologica cadouri CAL ce cumpara romanii cele mai deferite nume constructii din lego CUR desert extraterestri fashion hai in echipa mea idei de cadou idei de tuns ideii imaginatie din lego insula serpilor interesant interzis pentru turisti LEGO locuri interzise locuri misterioase manichiura de acasa netflix nume de nu nascut nume diferite de fetite oua paine fara drojdie pentru femeii produse de pe aliexpress reciclare sticla recomandari ROCHII IEFTINE rochii sub 100 lei seriale de urmarit seriale netflix Tom Si Jerry top produse top seriale trib ostil USTENSILE DE BUCATARIE utile pt pregatit dulciuri vopsit

Facebook Comments